Tennisser Zverev eenvoudig naar laatste vier in Parijs

08 jun 2021, 19:56 Sport
tennisser zverev eenvoudig naar laatste vier in parijs
ANP
Tennisser Alexander Zverev heeft voor het eerst in zijn profcarrière de halve finale van Roland Garros gehaald. De 24-jarige Duitser rekende in drie sets af met de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina: 6-4 6-1 6-1.
Zverev is de nummer 6 van de plaatsingslijst in Parijs. Hij haalde eerder in 2020 al de halve finale op de Australian Open en de finale van de US Open. Die verloor hij van de Oostenrijker Dominic Thiem.
In Parijs haalde Zverev twee keer eerder de kwartfinales, in 2018 en 2019. Zijn tegenstander in de halve finale komt uit de partij tussen de als tweede geplaatste Rus Daniil Medvedev en de nummer 5 van de plaatsingslijst Stefanos Tsitsipas uit Griekenland.
Tegen Davidovich Fokina, die in de tweede ronde Botic van de Zandschulp had uitgeschakeld, had Zverev het behoorlijk lastig in de eerste set. De Spaanse nummer 46 van de wereldranglijst brak meteen de eerste opslagbeurt van de Duitser, maar leverde daarna zijn eigen service weer in. Ook daarna verloor Zverev nog twee keer zijn opslagbeurt, maar dat deed de Spanjaard nog een keer vaker, waardoor Zverev alsnog na 49 minuten de eerste set won met 6-4.
Daarna begon de Duitser beter te spelen en hield hij zijn eigen opslagbeurten. Zverev maakte gebruik van de breakkansen op de opslag van Davidovich Fokina en maakte het in 47 minuten tijd af. Op 5-1 in de derde set benutte hij meteen het eerste matchpoint.
"Het is mooi dat ik de have finale heb bereikt, maar ik hoop nog iets verder te komen. Ik heb nog twee partijen te gaan, Ik ben hier om voor de titel te spelen", zei Zverev na afloop. "Ik hoop ook dat ik mijn spel nog iets kan verbeteren." Hij liet weten dat hij "met popcorn" klaar ging zitten om de partij tussen Medevdev en Tsitsipas te bekijken.