Tennissers op achterstand in Daviscup na verlies Koolhof/Rojer

03 feb , 15:25 Sport
tennissers op achterstand in daviscup na verlies koolhof rojer
De Nederlandse tennissers staan op achterstand in de Daviscup-ontmoeting met Zwitserland: 1-2. Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, beiden winnaar van minimaal één grandslamtoernooi, verloren in Groningen het dubbelspel van de Zwitsers Marc-Andrea Hüsler en Leandro Riedi. Het werd 7-6 (5) 7-6 (2).
De 42-jarige Rojer kreeg van captain Paul Haarhuis de voorkeur boven Tallon Griekspoor, die tijdens de laatste wedstrijd in de Daviscup Finals nog werd opgesteld in het dubbelspel. Voor Rojer was het zijn eerste wedstrijd in het landentoernooi in vier jaar.
Oranje moet nu twee enkelspelen winnen om de groepsfase van de Daviscup Finals te halen. Griekspoor neemt het in de vierde wedstrijd op tegen Riedi en mocht het daarna 2-2 staan, dan speelt Botic van de Zandschulp in de vijfde wedstrijd tegen Hüsler.
Nederland haalde in 2022 en 2023 de knock-outfase van de Daviscup Finals. In Martiniplaza wordt gestreden om een plek in de groepsfase, waar weer een plek in de knock-outfase kan worden afgedwongen.