Tennisster Andreescu uit angst voor corona niet naar Spelen

12 jul 2021, 23:32 Sport
tennisster andreescu uit angst voor corona niet naar spelen
ANP
De Canadese tennisster Bianca Andreescu ziet af van deelname aan de Olympische Spelen. De voormalig winnares van de US Open en nummer vijf van de wereldranglijst, wil vanwege het coronavirus het risico niet nemen naar Tokio af te reizen.
"Ik wil jullie laten weten dat ik de moeilijke beslissing heb genomen om niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Ik droom er al van om Canada te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen sinds ik een klein meisje was, maar met alle uitdagingen waar we voor staan in verband met de pandemie, weet ik dat dit diep in mijn hart de juiste beslissing is om te nemen. Ik kijk ernaar uit om Canada te vertegenwoordigen in toekomstige wedstrijden en om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs", schreef ze op Instagram.
Andreescu maakt een slecht jaar door. Ze stond ruim een jaar aan de kant vanwege een knieblessure en maakte begin dit jaar haar rentree op de Australian Open, waar ze in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Op Roland Garros verloor ze in de eerste ronde van de Sloveense Tamara Zidansek en op Wimbledon verloor ze kansloos in de eerste ronde met 6-2 6-1 van de Franse Alizé Cornet.