Tennisster Azarenka pleit voor verplichte coronavaccinatie

02 sep 2021, 10:00 Sport
tennisster azarenka pleit voor verplichte coronavaccinatie
Tennisster Victoria Azarenka vindt dat alle spelers zich moeten laten vaccineren tegen het coronavirus. De voormalig nummer 1 van de wereld, tweevoudig winnares van de Australian Open, denkt dat het onvermijdelijk is dat de tennisbonden dat gaan verplichten.
"Het is geweldig om weer voor fans op de tribunes te spelen, waarvan de meesten gevaccineerd zijn. Ik vind het wel een beetje bizar dat toeschouwers gevaccineerd moeten zijn en de spelers niet", zei Azarenka na haar zege op de Italiaanse Jasmine Paolini: 6-3 7-6 (1). De 32-jarige tennisster uit Belarus liet zich dit voorjaar vaccineren. "Het is in mijn ogen onvermijdelijk dat het op een bepaald moment verplicht gaat worden. Ik wil dat gesprek graag aangaan met mijn collega's."
Op de US Open moeten alle toeschouwers ouder dan twaalf jaar kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, anders mogen ze het complex niet op. Vorig jaar werd het grandslamtoernooi voor lege tribunes gespeeld.
"In andere competities is het al verplicht, ik begrijp niet waarom we dat in het tennis ook niet doen", aldus Azarenka. "We willen allemaal veilig zijn en ons werk blijven doen. Ik respecteer ieders mening, zolang het maar geen complottheorieën zijn. Als je kennis van zaken hebt, onderzoek hebt gedaan, feiten en statistieken hebt opgezocht, dan heb je een ander gesprek. Ik hoop dat de bond de beste beslissing neemt voor onze sport, voor onze gezondheid, voor de toernooien, voor het publiek."