Tennisster Barty naar kwartfinales Australian Open

26 jan 2020, 10:58 Sport
tennisster barty naar kwartfinales australian open
Tennisster Ashleigh Barty heeft bij de Australian Open de kwartfinale bereikt. De als eerste geplaatste Australische won in drie sets van de Amerikaanse Alison Riske: 6-3 1-6 6-4.
Barty, de huidige nummer 1 van de wereld, evenaarde daarmee haar beste prestatie in Melbourne. Vorig jaar kwam ze ook tot de kwartfinales, waarin ze verloor van Petra Kvitova. De als achttiende geplaatste Riske was nog niet eerder tot de vierde ronde gekomen op de Australian Open.
De Australische treft in de kwartfinales opnieuw Kvitova. De Tsjechische versloeg eerder zondag de Griekse Maria Sakkari in drie sets (6-7 (4) 6-3 6-2).
Barty begon overtuigend tegen Riske en nam meteen een 3-0 voorsprong in games. Dat leverde haar ook de winst in de eerste set op. In de tweede set was het omgekeerd. Riske brak de nummer 1 van de wereld twee keer en won de set met 6-1. Barty sloeg 12 onnodige fouten en won nauwelijks punten op haar tweede opslag.
In de derde set liep de Australische uit naar een 4-1-voorsprong. Riske knokte zich echter terug tot 4-4. Op 5-4 kreeg Barty haar eerste matchpoint op de opslag van de Amerikaanse. Riske maakte het gemakkelijk voor haar tegenstandster. Met een dubbele fout gaf ze de zege aan Barty.