Tennisster Barty verslaat Kenin en bereikt halve finales Adelaide

07 jan 2022, 7:20 Sport
tennisster barty verslaat kenin en bereikt halve finales adelaide
De Australische tennisster Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld, heeft op het WTA-toernooi van Adelaide de laatste vier bereikt. De 25-jarige Barty versloeg in de kwartfinales de Amerikaanse Sofia Kenin in twee sets: 6-3 6-4. De Australische was in Adelaide na een 'bye' in de eerste ronde haar seizoen gestart met een zege op een andere Amerikaanse, het 17-jarige talent Cori Gauff.
Barty serveerde bijzonder sterk. Ze sloeg zeventien aces en won op haar eerste service bijna alle punten. Kenin kreeg in ruim een uur tijd geen enkele breakkans. De Amerikaanse, in 2020 winnares van de Australian Open en finaliste op Roland Garros, moest zelf in beide sets een keer haar service inleveren.
Barty gaat het in de halve finales opnemen tegen Iga Swiatek. De 20-jarige Poolse, in 2020 winnares van Roland Garros, versloeg tweevoudig Australian Open-kampioene Victoria Azarenka uit Belarus in drie sets: 6-3 2-6 6-1. Azarenka kreeg in de beslissende set last van een dijbeenblessure en meldde zich daarom af voor haar aansluitende partij in de halve finales van het dubbelspel.
In Melbourne haalden Naomi Osaka en Simona Halep de halve finales. De als eerste geplaatste Japanse, die later deze maand haar titel verdedigt op de Australian Open, versloeg Andrea Petkovic uit Duitsland in twee sets: 6-1 7-5. De Roemeense Halep, als tweede geplaatst, had ruim 2,5 uur nodig om Viktorija Golubic te verslaan: 6-2 5-7 6-4. De Zwitserse won een ronde eerder van de Nederlandse qualifier Lesley Pattinama-Kerkhove.