Tennisster Kenin vecht zich naar eindzege Australian Open

01 feb 2020, 12:03 Sport
tennisster kenin vecht zich naar eindzege australian open
ANP
Sofia Kenin heeft zich naar de eindzege van de Australian Open gevochten. De 21-jarige Amerikaanse, geboren in Moskou, was in de finale ook te sterk voor Garbiñe Muguruza uit Spanje: 4-6 6-2 6-2.
Kenin debuteerde in een finale van een grandslamtoernooi. Tot dit jaar had ze zelfs nog nooit meer dan één wedstrijd in Melbourne gewonnen. Ze was op een grandslamtoernooi nog nooit verder dan de vierde ronde gekomen. De nummer vijftien van de wereldranglijst maakte de afgelopen weken indruk op de Australian Open. In aanloop naar de finale verloor ze slechts één set. Alleen tegen de 15-jarige Cori Gauff stond ze drie sets op de baan.
Kenin kwam in de eerste set terug van een achterstand van 4-1 (4-4). Toch kon ze niet voorkomen dat Muguruza de set met twee gewonnen games op rij veiligstelde. Kenin domineerde de tweede set en liep via 4-1 uit naar 6-2. Bij een gelijke stand van 2-2 in de derde set werkte ze drie breakpunten weg om vervolgens zelf meedogenloos toe te slaan.
Kenin verzilverde vijf van haar zes breekpunten in de wedstrijd. Muguruza kreeg ook kansen, maar benutte slechts twee van haar twaalf breekpunten. De Spaanse was in de vierde ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kiki Bertens. Ze was ongeplaatst in Melbourne na een teleurstellend seizoen. Muguruza won eerder al twee grandslamtoernooien. Ze schreef in 2016 Roland Garros op haar naam door in de finale Serena Williams te verslaan, een jaar later klopte ze Venus Williams in de eindstrijd van Wimbledon.
De ouders van Kenin verhuisden in 1987 vanuit de Sovjet-Unie naar New York. Ze keerden vlak voor de geboorte van hun dochter terug naar Moskou maar vertrokken snel na de geboorte toch weer naar de Verenigde Staten. Kenin brak vorig seizoen door met de winst van drie WTA-toernooien. In de finale van de Australian Open zette ze de kroon op een fantastisch toernooi en het vrouwentennis is weer een nieuwe ster rijker.