Tennisster Kenin wint na Australian Open ook in Lyon

08 mrt 2020, 17:16 Sport
tennisster kenin wint na australian open ook in lyon
Tennisster Sofia Kenin heeft na winst van de Australian Open haar tweede WTA-titel van dit jaar binnengehaald. De 21-jarige Amerikaanse schreef het hardcourttoernooi van Lyon op haar naam, door Anna-Lena Friedsam uit Duitsland in de finale in drie sets te verslaan: 6-2 4-6 6-4.
Kenin veroverde begin dit jaar in Melbourne haar eerste grandslamtitel. Ze verloor op de twee toernooien na de Australian Open, in Dubai en Doha, steeds haar eerste partij. In Lyon maakte ze haar favorietenrol wel waar, al had de nummer 5 van de wereld wel in al haar partijen drie sets nodig. In de halve finale klopte ze de Belgische Alison Van Uytvanck in een partij die 2,5 duurde en drie tiebreaks telde: 7-6 (5) 6-7 (2) 7-6 (2). Friedsam bereikte de eindstrijd door een zege op de Russin Daria Kasatkina (6-3 3-6 6-2).
Lesley Pattinama-Kerkhove en Bibiane Schoofs hebben de finale in het dubbelspel in Lyon verloren. Het Nederlandse koppel verloor in twee sets van de Roemeense tennisster Laura Paar en de Duitse Julia Wachaczyk: 7-5 6-4.
Het is de tweede keer dat Pattinama-Kerkhove en Schoofs samen een finale van een WTA-toernooi bereikten. Vorig jaar verloor het duo de finale van het grastoernooi van Rosmalen.