Twee Nederlandse tennissters door in kwalificaties Wimbledon

21 jun 2022, 13:46 Sport
tennisster lamens uitgeschakeld in kwalificaties wimbledon
De Nederlandse tennissters Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono hebben de tweede ronde bereikt van de kwalificaties voor Wimbledon. Suzan Lamens en Indy de Vroome bleven steken in de eerste ronde voor het grandslamtoernooi op het gras in Londen.
De 30-jarige Pattinama-Kerkhove won op het kwalificatiecomplex in Roehampton in twee sets van Lea Boskovic uit Kroatië: 6-3 6-2. Hartono versloeg de Française Carole Monnet met 7-5 6-3. De 26-jarige Hartono debuteerde begin dit jaar als qualifier op de Australian Open op een grand slam. In de kwalificaties voor Roland Garros werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld.
Het is nog niet bekend tegen wie Hartono het opneemt in de tweede kwalificatieronde voor Wimbledon. Pattinama-Kerkhove treft daarin de Spaanse Andrea Lázaro García. Om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken, zijn drie overwinningen nodig.
De 22-jarige Lamens verloor in twee sets van Darja Snigoer uit Oekraïne: 7-5 6-1. De Vroome (26) moest in twee sets buigen voor de Australische Maddison Inglis: 7-6 (8) 6-1.
In de kwalificaties bij de mannen werden de Nederlandse deelnemers Jesper de Jong, Gijs Brouwer en Jelle Sels maandag allemaal uitgeschakeld. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn op basis van hun posities op de wereldranglijst automatisch toegelaten tot Wimbledon, Tim van Rijthoven kreeg na zijn stunt op het Libéma Open in Rosmalen een wildcard.