Tennisster Mertens schakelt Kenin uit op US Open

08 sep 2020, 5:28 Sport
tennisster mertens schakelt kenin uit op us open
Tennisster Elise Mertens heeft in de achtste finales van de US Open de als tweede geplaatste Sofia Kenin uitgeschakeld. De Belgische was in twee sets de meerdere van de winnares van de Australian Open van dit jaar: 6-3 6-3.
Mertens bereikte vorig jaar ook al de kwartfinales op Flushing Meadows en kwam in 2018 tot de halve finales op het grandslamtoernooi in Melbourne. Kenin pakte dit jaar de titel in Melbourne, voordat het coronavirus de rest van het tennisseizoen in de war schopte. In New York had de 21-jarige Amerikaanse tot nu toe redelijk eenvoudig haar partijen gewonnen, maar tegen de Belgische nummer 18 van de wereldranglijst kwam ze er niet echt aan te pas
In de kwartfinales neemt Mertens het op tegen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland. De 31-jarige tennisster, die in 2012 en 2013 de finale van de US Open haalde en anderhalve week geleden op dezelfde banen in New York de titel pakte op het WTA-toernooi van Cincinnati, versloeg na een lange partij de Tsjechische Karolina Muchova: 5-7 6-1 6-4.