Tennisster Muchova overtuigend naar halve finales van US Open

04 sep , 17:51 Sport
anp040924220 1
NEW YORK (ANP) - Tennisster Karolina Muchova heeft overtuigend de halve finales van de US Open bereikt. De 28-jarige Tsjechische was in de kwartfinale veel te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia: 6-1 6-4.
Muchova verloor slechts eenmaal haar servicebeurt en won de eerste set in 36 minuten. Ze kwam in de tweede set terug na een achterstand van 0-2. Iga Swiatek, de Poolse nummer 1 van de plaatsinglijst, of de Amerikaanse Jessica Pegula wordt de tegenstander van Muchova in de halve finale.
Muchova maakt een goede indruk op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De nummer 52 van de wereldranglijst schakelde in de tweede ronde al tweevoudig kampioene Naomi Osaka uit. Ze klopte in de achtste finales Jasmine Paolini, de Italiaanse nummer 5 van de wereld.
Haddad Maia, als 22e geplaatst in New York, was in de achtste finales te sterk voor Caroline Wozniacki. De Deense, twee keer finaliste op de US Open, slaagde er sinds haar rentree vorig jaar in New York opnieuw niet in om een kwartfinale op een grandslamtoernooi te bereiken.