Tennisster Osaka trekt zich terug na tumult na persboycot

31 mei 2021, 20:09 Sport
tennisster osaka trekt zich terug na tumult na persboycot
ANP
Tennisster Naomi Osaka heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros, zo heeft ze zelf via sociale media bekendgemaakt. De Japanse nummer 2 van de wereld doet dat naar aanleiding van de tumult die is ontstaan nadat ze bekend had gemaakt de pers niet te woord te staan.
Osaka zou in de tweede ronde aantreden tegen de Roemeense Ana Bogdan.
"Dit is geen situatie die ik me ooit had kunnen voorstellen toen ik een paar dagen geleden met een verklaring kwam", aldus Osaka. "Op dit moment denk ik dat het het beste is voor het toernooi, de andere spelers en mijzelf dat ik me terugtrek, zodat iedereen zich kan concentreren op het tennis in Parijs."
De 23-jarige Osaka zei in de verklaring dat ze zich "niet zou onderwerpen aan mensen die aan me twijfelen". "Ik heb genoeg filmpjes gezien van spelers die na een nederlaag in de perskamer instorten. Ik heb het gevoel dat de hele situatie ervoor zorgt dat iemand die al 'down' is nog verder naar beneden wordt getrapt", schreef ze.
Osaka zegt in de verklaring van maandagavond dat de timing van haar boycot "niet ideaal was" en "de boodschap wat duidelijker had kunnen zijn". Ook stelt ze dat ze na de winst van de US Open in 2018 te maken heeft gehad met depressieve gedachten en een zware tijd heeft gehad. "Mijn statement is gericht aan de wereldwijde media. Ik ben introvert en word er nerveus van en vind het moeilijk om altijd maar de beste antwoorden te geven. Hier in Parijs voelde ik me kwetsbaar en daarom dacht ik dat het beter was om de perspraatjes over te slaan."
Osaka zegt even vrijaf te gaan nemen en wil na het toernooi en "als de tijd rijp is" in gesprek met de organisatoren om zaken te verbeteren voor de spelers, pers en fans.