Tennisster Osaka wint in Miami na gesprek met therapeut

24 mrt 2022, 7:40 Sport
tennisster osaka wint in miami na gesprek met therapeut
ANP
Tennisster Naomi Osaka is het WTA-toernooi van Miami begonnen met een overtuigende zege. De Japanse versloeg de Australische Astra Sharma met 6-3 6-4 en treft nu Angelique Kerber uit Duitsland in de tweede ronde, een partij tussen twee voormalige nummers 1 van de wereld. Osaka liet in Miami zien dat ze haar veelbesproken aftocht in Indian Wells achter zich heeft gelaten, al ging daar wel een gesprek met een therapeut aan vooraf.
De 24-jarige Japanse, winnares van vier grandslamtoernooien, verloor een kleine twee weken geleden in Indian Wells in de tweede ronde van de Russin Veronika Koedermetova. Osaka verliet de baan in tranen, nadat ze tijdens de partij ook al emotioneel was geworden omdat iemand in het publiek iets lelijks naar haar had geroepen.
"Na Indian Wells ben ik eindelijk gaan praten met een therapeut", zei Osaka in Miami. "Ik ben een binnenvetter en ik wil altijd alles zelf oplossen. Maar het mentale aspect is zó belangrijk. Als een professional je daarbij kan helpen, al is het maar 5 procent, dan is het dat al waard. Ik wil dat niets me van mijn stuk brengt, wat er ook gebeurt. Ik heb geen fijne herinneringen aan de laatste partij die ik speelde. Ik wilde hier bewijzen dat ik terug kan komen, de strijd aan kan en met een zo goed mogelijke houding op de baan kan staan, ongeacht of ik win of verlies."
De Japanse, afgezakt naar de 77e plek op de wereldranglijst, serveerde sterk en gaf Sharma geen enkele kans om te breken. Zelf wist ze de Australische in beide sets een keer te breken.