Tennisster Pliskova eenvoudig door eerste ronde US Open

31 aug 2020, 20:35 Sport
tennisster pliskova eenvoudig door eerste ronde us open
Tennisster Karolina Pliskova heeft zich zonder problemen verzekerd van een plek in de tweede ronde van de US Open. De als eerste geplaatste Tsjechische stond tegen Anhelina Kalinina uit Oekraïne slechts vier games af: 6-4 6-0.
De tweede set nam slechts 21 minuten in beslag. Kalinina, de nummer 145 van de wereld, won daarin maar een paar punten en na een uur en drie minuten verzilverde Pliskova haar tweede wedstrijdpunt.
Door de absentie van Ashleigh Barty en Simona Halep is Pliskova (28) als eerste geplaatst. De mondiale nummer 3 wacht nog altijd op haar eerste grandslamtitel. Vier jaar geleden stond ze in de finale van de US Open, waarin Angelique Kerber haar in drie sets de baas was.
Kerber had het in haar eerste partij een stuk moeilijker met de Australische Ajla Tomljanovic, maar won ook in twee sets. Het werd 6-4 6-4 voor de Duitse, die dit jaar als zeventiende geplaatst is.
De Française Kristina Mladenovic stelde ook een plek in de tweede ronde veilig. De nummer 30 van de plaatsingslijst ontdeed zich met 7-5 6-2 van de Amerikaanse Hailey Baptiste. De deelname van Mladenovic stond voorafgaand aan het toernooi op de tocht, omdat ze in contact was geweest met haar besmette landgenoot Benoît Paire.
Kort voor de start werd Paire uit het schema gehaald en deelnemers en coaches die met hem in aanraking zijn geweest hebben strengere regels opgelegd gekregen. Deelnemers op de reservelijst spraken hun onvrede uit dat de organisatie hen ook niet uitsloot. "Het waren twee, drie zware dagen voor me, emotioneel gezien", zei Mladenovic, die een potje had gekaart met Paire. "Ik zit als het ware in een nieuwe bubbel in de bestaande bubbel. En die maakt het er niet makkelijker op om mentaal fris te blijven en klaar te zijn voor de wedstrijden."
De US Open is normaliter het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. Door de afgelasting van Wimbledon en het verplaatsen van Roland Garros is het dit seizoen het tweede grandslamtoernooi.