Tennisster Sakkari knokt zich naar kwartfinales US Open

07 sep 2021, 7:26 Sport
tennisster pliskova opnieuw naar kwartfinales us open
ANP
De Griekse tennisster Maria Sakkari heeft de kwartfinales bereikt op de US Open. Sakkari was ver na middernacht in New York in drie sets de baas over voormalig winnares Bianca Andreescu uit Canada: 6-7 (2) 7-6 (6) 6-3.
Andreescu brak in de derde set al snel de opslag van Sakkari, de nummer 18 van de wereld. Maar de winnares van de US Open van 2019 gaf meteen daarna haar eigen servicegame weg en zag de 26-jarige Griekse daarna weglopen naar 5-3. Bij het vierde matchpoint was het raak voor Sakkari, die zich excuseerde bij het publiek. "Sorry, ik hoop dat jullie straks op tijd op je werk zijn." Het was inmiddels ver na tweeën.
In de strijd om een plaats in de halve finales neemt Sakkari het op tegen de als vierde geplaatste Karolina Pliskova. De Tsjechische bereikte voor de vierde keer de kwartfinales in New York. Pliskova, verliezend finaliste op Wimbledon dit jaar, was in twee sets te sterk voor de Russische Anastasia Pavlioetsjenkova: 7-5 6-4.
Pliskova had in de twee voorgaande ontmoetingen met de Russische verloren, maar mede dankzij haar sterke opslag gebeurde dat nu niet. Ze sloeg op Flushing Meadows tot nu toe 58 aces, geen van de andere geplaatste kwartfinalistes komt ook maar in de buurt. Pliskova wacht nog op haar eerste grandslamtitel.