Tennisster Raducanu (18) schakelt in kwartfinales ook Bencic uit

08 sep 2021, 19:52 Sport
tennisster raducanu 18 schakelt in kwartfinales ook bencic uit
ANP
Tennisster Emma Raducanu blijft de tenniswereld verbazen. De Britse tiener plaatste zich in New York ten koste van olympisch kampioene Belinda Bencic voor de halve finales van de US Open. De 18-jarige debutante zegevierde in twee sets: 6-3 6-4. Ze benutte na 1 uur en 22 minuten haar eerste matchpoint.
Bencic was in New York als elfde geplaatst. De 24-jarige Zwitserse had in haar voorgaande vier partijen bij deze US Open nog geen set verloren. In de eerste ronde was Bencic te sterk voor Arantxa Rus (6-4 6-4).
Raducanu speelt in de halve eindstrijd tegen de winnares van het duel tussen de Tsjechische Karolina Pliskova en de Griekse Maria Sakkari. Die partij staat in New York woensdag in de avondsessie (lokale tijd) geprogrammeerd.
Raducanu heeft tijdens haar eerste deelname aan de US Open nog geen set verloren. Ze haalde eerder dit jaar voor eigen publiek op Wimbledon als debutante de vierde ronde. Daarin moest Raducanu opgeven vanwege onder meer ademhalingsproblemen.
Raducanu begon als nummer 150 van de wereldranglijst aan de US Open. Ze plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema.