Tennisster Rus begint in Sydney aan haar seizoen tegen Kvitova

09 jan 2022, 18:18 Sport
tennisster rus begint in sydney aan haar seizoen tegen kvitova
Tennisster Arantxa Rus begint maandag in Sydney aan haar seizoen met een partij tegen Petra Kvitova. Bij de loting voor het WTA-toernooi in de Australische stad werd de 31-jarige Nederlandse gekoppeld aan de tweevoudig winnares van Wimbledon. Kvitova, winnaar van 28 WTA-titels, is de nummer 17 van de wereld. Rus staat op de 64e plaats.
De Westlandse arriveerde afgelopen week in Australië, waar ze zich gaat voorbereiden op de Australian Open. Rus is op basis van haar positie op de wereldranglijst zeker van een plek in het hoofdtoernooi. De Australian Open begint op 17 januari.
Rus nam het enkele maanden geleden in Indian Wells ook al op tegen Kvitova. Ze was toen in de tweede ronde kansloos tegen de 31-jarige Tsjechische (2-6 2-6). Kvitova deed afgelopen week mee aan het WTA-toernooi van Adelaide. Ze liet zich in de eerste ronde verrassen door de Australische Priscilla Hon.
Botic van de Zandschulp speelt komende week in Adelaide. Hij treft de Hongaar Marton Fucsovics, de nummer 40 van de wereld, in de eerste ronde. Van de Zandschulp haalde afgelopen week de kwartfinales in Melbourne en liet daarin tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov twee matchpoints onbenut. De huidige nummer 57 van de wereld keert na zijn uitstapje naar Adelaide terug naar Melbourne voor de Australian Open.