Tennisster Rus geeft riante voorsprong weg in Miami

22 mrt 2022, 19:55 Sport
tennisster rus geeft riante voorsprong weg in miami
Arantxa Rus is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het grote WTA-toernooi van Miami. De beste tennisster van Nederland gaf in de openingsronde een riante voorsprong uit handen en verloor met 6-7 (5) 7-5 6-4 van de Britse Heather Watson, de nummer 115 van de wereld. Rus staat veertig plekken hoger op de ranglijst.
Rus stond na de winst van de eerste set in de tweede set met 4-1 voor. Ze verloor echter vier games op rij en liet het alsnog aankomen op een derde set. Daarin ging het na breaks over en weer gelijk op en na 3 uur en 26 minuten maakte Watson het op haar eerste wedstrijdpunt af door een wild uitgeslagen forehand van Rus.
In de eerste set maakte Rus (31) een 5-3-achterstand nog ongedaan op de winderige hardcourtbaan in Florida. Ze won drie games op rij, maar stond bij 6-5 haar eigen service met een lovegame af. In tiebreak benutte ze haar eerste setpunt. Ze leek in de tweede set op weg naar de zege, maar Rus liet de Britse terug in de wedstrijd komen en die uiteindelijk ook winnen.
Rus had pas voor de tweede keer de tweede ronde kunnen bereiken in Miami.