Tennisster Rus komt in actie op eerste dag US Open

31 aug 2020, 4:01 Sport
tennisster rus komt in actie op eerste dag us open
ANP
Tennisster Arantxa Rus komt gelijk in actie op de openingsdag van de US Open. De enige Nederlandse deelnemer aan het enkelspel in New York moet wel lang wachten. Rus sluit maandag het programma op baan 12 af.
De 29-jarige Westlandse, nummer 72 van de wereld, neemt het in de eerste ronde van het Amerikaanse grandslamtoernooi op tegen Ann Li. De 20-jarige Amerikaanse is de mondiale nummer 133. Op baan 12 van Flushing Meadows in New York staan eerst drie mannenpartijen en één vrouwenwedstrijd op het programma voordat Rus en Li in actie kunnen komen.
Heel wat toptennissers hebben zich vanwege het coronavirus afgemeld voor de US Open. Zo ontbreken met Rafael Nadal en Bianca Andreescu de winnaars van vorig jaar. Ook Kiki Bertens, de nummer 7 van de wereld, besloot het grandslamtoernooi over te slaan.
Bij de mannen is Novak Djokovic de grote favoriet. De nummer 1 van de wereld, die dit jaar nog altijd ongeslagen is, komt maandag net als oud-winnares Naomi Osaka in actie in het avondprogramma in het Arthur Ashe-stadion. Publiek is vanwege de coronacrisis niet welkom op het tennispark in New York.