Tennisster Rus uitgeschakeld in eerste ronde Indian Wells

10 mrt 2022, 7:12 Sport
tennisster rus uitgeschakeld in eerste ronde indian wells
Voor tennisster Arantxa Rus zit het WTA-toernooi van Indian Wells er al na de eerste ronde op. De 31-jarige Nederlandse verloor in drie sets van de Amerikaanse Katie Volynets, die met een wildcard is toegelaten tot het hoog aangeschreven toernooi in Californië. De partij duurde bijna 2,5 uur: 4-6 6-4 6-1.
Rus leverde acht keer haar servicebeurt in, waarvan drie in de laatste set. Ze plaatste zelf vijf keer een break op de service van de 20-jarige Amerikaanse. Volynets staat op plek 158 van de mondiale ranglijst. Rus, de nummer 69 van de wereld, bereikte onlangs op de WTA-toernooien van Qatar en Lyon wel de tweede ronde.
Het toernooi van Indian Wells, ook wel het 'vijfde grandslamtoernooi' genoemd, werd vorig jaar vanwege de coronapandemie in oktober gehouden. Rus bereikte toen voor het eerst de tweede ronde, waarin ze het moest afleggen tegen de Tsjechische topspeelster Petra Kvitova.
Bij de mannen doen Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor mee. Beide Nederlanders treffen een Amerikaan in de eerste ronde. Griekspoor werd bij de loting gekoppeld aan Sam Querrey, die met een wildcard meedoet. Van de Zandschulp treft qualifier Tennys Sandgren.
Novak Djokovic was aanvankelijk 'gewoon' opgenomen in het speelschema, maar de nummer 2 van de wereld heeft van de Amerikaanse gezondheidsdienst geen toestemming gekregen. De Serviër is niet gevaccineerd tegen het coronavirus. Zijn plek in het schema is overgenomen door de Bulgaar Grigor Dimitrov en de organisatie heeft een 'lucky loser' uit de kwalificaties toegevoegd aan het deelnemersveld.