Tennisster Rus wint in Spanje tweede titel van 2023

11 jun 2023, 13:50 Sport
tennisster rus wint in spanje tweede titel van 2023
Arantxa Rus heeft het kleine WTA-toernooi in La Bisbal d'Empordà op haar naam geschreven. De 32-jarige tennisster was in twee sets te sterk voor de Hongaarse Panna Udvardy, de nummer 97 van de wereld: 7-6 (2) 6-3.
Door het bereiken van de finale op het Spaanse graveltoernooi had de beste tennisster van Nederland zich al verzekerd van een terugkeer in de mondiale top 100.
Voor Rus is het de tweede toernooizege in 2023. Ze was eerder in maart de beste op het ITF-toernooi in Anapoima in Colombia.
"Het was een erg goede wedstrijd, een geweldig gevecht", zei Rus na afloop. "De eerste set was erg lang en had beide kanten op kunnen vallen. Ik heb voor ieder punt gevochten en ben gefocust gebleven op mijn eigen spel."
Voor Rus is het de grootste titel uit haar loopbaan. "Ik doe al vele, vele jaren mee en het niveau is hoger en hoger geworden. Er zijn een hoop goede speelsters en aankomende speelsters, je moet op alle vlakken goed zijn."
Rus doet komende week niet mee aan het grastoernooi in Rosmalen. Ze geeft de voorkeur aan een WTA-toernooi in Valencia op gravel, vergelijkbaar met het toernooi dat ze wist te winnen.