Tennisster Svitolina boekt op Roland Garros zesde zege op een rij

31 mei 2023, 14:15 Sport
tennisster svitolina boekt op roland garros zesde zege op een rij
Tennisster Elina Svitolina heeft op Roland Garros haar zesde zege op een rij geboekt. De door coach Raemon Sluiter begeleide Oekraïense was met 2-6 6-3 6-1 te sterk voor de Australische Storm Hunter.
Svitolina stond met 6-2 en 2-1 - met een servicebreak - achter, maar herpakte zich na anderhalve set. In de derde set gunde ze Hunter geen breakpoint en verloor ze slechts veertien punten. Langs de baan werd Svitolina behalve door Sluiter luidkeels aangemoedigd door haar man Gaël Monfils, die in de nacht van dinsdag op woensdag nog een zware driesetter wist te winnen.
In aanloop naar Roland Garros wist de 28-jarige Svitolina, na een absentie inmiddels weer opgeklommen naar de 192e plek op de wereldranglijst, het WTA-toernooi van Straatsburg te winnen. Ze won op het voorbereidingstoernooi voor Roland Garros vier partijen en veroverde er haar eerste titel sinds haar comeback na een zwangerschapsperiode.
Svitolina neemt het in de derde ronde mogelijk op tegen de Française Caroline Garcia, de nummer 5 van de plaatsingslijst.
Eerder op de dag bereikte ook de Amerikaanse Jessica Pegula de derde ronde. De als derde geplaatste Pegula zag de Italiaanse Camila Giorgi na een set opgeven: 6-2.