Tennisster Swiatek als groepswinnaar naar laatste vier WTA Finals

04 nov 2022, 7:07 Sport
tennisster swiatek als groepswinnaar naar laatste vier wta finals
Tennisster Iga Swiatek heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals. De nummer 1 van de wereld won ook haar tweede partij op de indoor-hardcourtbaan in de Amerikaanse stad Fort Worth (Texas) op overtuigende wijze. Swiatek versloeg Caroline Garcia uit Frankrijk met 6-3 6-2.
De 21-jarige Poolse, die dit jaar al acht toernooien won, was het slottoernooi met de acht beste tennissters van het seizoen begonnen met een soepele zege op de Russin Daria Kasatkina (6-2 6-3). Met twee overwinningen is Swiatek al zeker van de eerste plaats in de poule.
De strijd om de tweede plek en daarmee eveneens plaatsing voor de halve finales gaat tussen Kasatkina en Garcia. Zij nemen het zaterdag in de laatste groepswedstrijd tegen elkaar op; de winnares gaat door. Kasatkina boekte donderdag tegen de Amerikaanse tiener Coco Gauff haar eerste overwinning op de WTA Finals: 7-6 (6) 6-3. De Russin kwam in de eerste set terug van een achterstand van 4-1.
Garcia is de enige deelneemster aan de WTA Finals die dit jaar een keer wist te winnen van Swiatek, eind juli in de kwartfinales in Warschau. De Poolse scheef enkele weken later de US Open op haar naam en veroverde afgelopen maand in San Diego haar achtste titel in 2022. Swiatek is de grote favoriete op de WTA Finals in de Verenigde Staten. "Dit is het laatste toernooi van het jaar, ik heb niets te verliezen", zei de Poolse.
Volgens Garcia is het momenteel vrijwel onmogelijk om Swiatek te verslaan. "Je moet Iga geen tijd geven door agressief te spelen en proberen om haar zo uit haar comfortzone te halen", zei de Française. "Maar meestal lukt dat niet, omdat zij daarin beter is. Ze is heel sterk, heel solide en maakt weinig fouten. Zodra ze wat ruimte krijgt, geeft ze je het gevoel dat je trager bent en slechter speelt."