Tennisster Swiatek haalt in San Diego negende finale van dit jaar

16 okt 2022, 8:51 Sport
tennisster swiatek haalt in san diego negende finale van dit jaar
De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de negende keer dit jaar de finale van een WTA-toernooi bereikt. De nummer 1 van de wereld haalde de eindstrijd in San Diego door de Amerikaanse Jessica Pegula in drie sets te verslaan: 4-6 6-2 6-2. Het betekende haar 63e zege van het jaar. De Duitse Angelique Kerber was in 2016 de laatste tennisster die zoveel zeges boekte in één seizoen.
De 21-jarige Swiatek won dit jaar al zeven toernooien, waaronder Roland Garros en de US Open. Ze verloor pas één finale, vorige week in Ostrava tegen Barbora Krejcikova uit Tsjechië.
Het is nog niet bekend tegen wie de Poolse het zondagavond opneemt in de finale. De partij tussen de Amerikaanse Danielle Collins en Donna Vekic uit Kroatië werd in de derde set gestaakt omdat het opnieuw begon te regenen. De partij wordt zondag afgemaakt. Collins staat in de beslissende set met 4-2 voor.
De partij tussen Swiatek en Pegula lag ook ruim een uur stil vanwege regen. De Poolse doodde de tijd door kruiswoordpuzzels te maken. "Dat is een goede manier om je focus te behouden en tegelijk te relaxen", zei Swiatek.