Tennissters behalen derde overwinning in Billie Jean King Cup

13 apr 2023, 13:57 Sport
tennissters behalen derde overwinning in billie jean king cup
De Nederlandse tennissters hebben in de Billie Jean King Cup ook Egypte verslagen. Het betekende de derde overwinning deze week voor het team van captain Elise Tamaëla in Antalya. Oranje versloeg in de Turkse stad eerder al Letland (3-0) en Turkije (2-1) en speelt nog tegen Hongarije.
Nederland won tegen Egypte de twee enkelspelen en haalde daarmee de zege al binnen. Daarna zegevierden de tennissters ook in het dubbelspel.
Suzan Lamens versloeg in de eerste partij Merna Refaat met overtuigende cijfers: 6-0 6-2. Lesley Pattinama-Kerkhove had het een stuk lastiger tegen Sandra Samir. De nummer 198 van de wereldranglijst won wel, in drie sets: 7-6 (2) 3-6 6-1. Lamens en Demi Schuurs wonnen in de dubbel in twee sets van Refaat en Samir: 6-1 7-5.
Voor de Nederlandse ploeg is het doel om terug te keren naar de hoogste klasse van het landentoernooi. De twee poulewinnaars in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone doen eind dit jaar mee aan de play-offs van de wereldgroep, net als de winnaar van een duel tussen de nummers 2. Nederland leidt na drie overwinningen in de groep. Hongarije en Turkije wonnen ieder twee keer.