Tennissters naar play-offs voor promotie naar wereldgroep

15 apr 2023, 13:51 Sport
tennissters na twee enkelspelen op gelijke hoogte tegen servie
De Nederlandse tennissters hebben zich geplaatst voor de play-offs voor promotie naar de wereldgroep. Suzan Lamens en Demi Schuurs boekten een beslissende zege in het dubbelspel. Zo werd Servië met 2-1 verslagen in de Billie Jean King Cup.
Lamens en Schuurs versloegen Olga Danilović en Katarina Kozarov met 7-5 7-6 (3) in Antalya. Lamens won ook in het enkelspel van Lola Radivojević: 7-6 (4) 6-0. Vervolgens verloor Lesley Pattinama van Danilović; 2-6 6-7 (5).
De Nederlandse tennissters grepen afgelopen week naast directe promotie naar de wereldgroep na een nederlaag tegen Hongarije (3-0). De ploeg van captain Elise Tamaëla krijgt nu een herkansing in de play-offs die in november van dit jaar worden afgewerkt.
Oranje streed in Antalya met een gedevalueerd team om promotie naar de play-offs van de wereldgroep. Arantxa Rus was er niet bij in de badplaats en ook Arianne Hartono ontbrak. Beiden spelen liever toernooien om punten voor de wereldranglijst te verzamelen.
Tamaëla betreurt de afmeldingen van Rus en Hartono. "Ik vind het echt heel jammer dat steeds vaker de individuele carrières boven zo'n week worden verkozen", zei de captain vlak voor het begin van de Billie Jean King Cup. "Toen ik zelf nog speelde, wilde ik altijd heel graag voor Nederland spelen. Dat vond ik altijd heel erg bijzonder, of het nou in Antalya was of thuis tegen Spanje."