Teuns klopt Dennis op de streep in eerste rit Ronde van Romandië

27 apr 2022, 17:48 Sport
teuns klopt dennis op de streep in eerste rit ronde van romandie
Wielrenner Dylan Teuns heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Belg van Bahrain Victorious achterhaalde na 178 kilometer in Romont vlak voor de finish Rohan Dennis en pakte de dagzege. De Australiër van Jumbo-Visma nam met zijn tweede plaats de leiderstrui over van de Brit Ethan Hayter.
Dennis was na een demarrage op de slotklim in Romont op weg naar zijn eerste WorldTour-zege voor Jumbo-Visma. Met zijn versnelling sloeg hij een gat met Teuns en de Zwitser Marc Hirschi, maar hij viel in de laatste 100 meter stil. Teuns, precies een week geleden nog winnaar in de Waalse Pijl, kon hem nog net passeren.
De Brit Hayter, de winnaar van de proloog, was betrokken bij een valpartij op 15 kilometer van de finish en liep veel tijdverlies op. Dennis heeft in het klassement 16 seconden voorsprong op de Oostenrijker Felix Grossschartner en op de Brit Geraint Thomas.
Teuns wist vooraf dat het een aankomst was die hem "op het lijf geschreven is". De Belg werd echter verrast door de aanval van Dennis "Hij ging van heel ver aan. Ik was blij dat ik hem kon volgen, maar hij sloeg een gat van een paar meter. Ik moest op 450 meter voor de finish al volle bak sprinten."
De Belg was blij dat hij een week na zijn zege in de Waalse Pijl opnieuw kon winnen. "Na de Waalse Pijl is het vertrouwen groot. Het is ongelooflijk om nu al mijn tweede zege te pakken. Het algemene klassement? Dat moeten we dag per dag bekijken."
Dennis haalde met de leiderstrui een van zijn doelen binnen in de rit, maar greep naast de ritoverwinning. "De laatste 100 meter ging ik echt dood. Ik heb alles gegeven, maar de etappe was net twee meter te lang en ik kon niet meer snel genoeg naar de finish", zei Dennis. "Maar ik ben blij met de leiderstrui. We zullen zien hoe het gaat met het klassement. "