Thorsdottir wint ook tweede kwalificatie voor WK turnen

15 okt 2022, 19:40 Sport
thorsdottir wint ook tweede kwalificatie voor wk turnen
Turnster Eythora Thorsdottir heeft de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd voor de WK turnen gewonnen. In Rotterdam kwam Thorsdottir ondanks twee vallen op balk tot een meerkamptotaal van 52,267 punten. Thorsdottir was twee weken geleden ook al de beste tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd.
Op vloer voldeed Thorsdottir zaterdag met 13,567 punten tevens aan de richtscore, die was gesteld op 13,400. Tisha Volleman eindigde met 50,766 punten als tweede in de meerkamp, gevolgd door Naomi Visser (49,966 punten). Shade van Oorschot eindigde op plek vier (49,633).
Sanna Veerman, die in augustus nog samen met onder meer Volleman, Visser en Van Oorschot de EK turnde, viel geblesseerd uit op het onderdeel vloer. Veerman moest haar wedstrijd staken met een blessure aan de rechterenkel. "Ik voelde gelijk een enorme pijn", zei Veerman achteraf. "Met het oog op de WK leek het me beter om niet verder te gaan. Misschien valt het mee, maar dat weet ik nog niet. We moeten een foto laten maken en het dan bekijken. Ik was zo lekker bezig, voelde me zo goed en dan nu dit. Het is echt balen."
De drie meerkampsters met het beste gemiddelde resultaat uit de twee wedstrijden verdienen volgens de kwalificatieprocedure direct een ticket voor de WK. De andere posities worden ingevuld op basis van aanwijsplekken. Bondscoach Jeroen Jacobs maakt de WK-selectie uiterlijk maandag bekend. Er mogen vijf turnsters en een reserve naar de WK.
De WK turnen vinden van 29 oktober tot en met 6 november plaats in het Britse Liverpool. Doelstelling van de Nederlandse turnsters is het behalen van een plek bij de beste 12 landenteams om zodoende rechtstreekse teamplaatsing voor de WK van 2023 af te dwingen.