Titelhouder Real Madrid verspeelt punten bij Elche: 1-1

31 dec 2020, 00:16 Sport
titelhouder real madrid verspeelt punten bij elche 1 1
Real Madrid heeft na vijf overwinningen op rij in La Liga punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen middenmoter Elche CF. Het duel eindigde in 1-1.
Luka Modric opende de score in de twintigste minuut met een kopbal. De 35-jarige Kroaat had in de Spaanse competitie nog niet eerder gescoord met het hoofd. Hij speelt sinds medio 2012 voor Real Madrid. Fidel benutte kort na de rust een strafschop. Het Madrileense slotoffensief leverde daarna niets meer op.
Eerder op de avond won koploper Atlético Madrid op eigen veld nipt van Getafe. Het duel in het lege Wanda Metropolitano eindigde in 1-0. Luis Suárez maakte in de twintigste minuut het doelpunt. Hij kopte raak uit een vrije trap.
Voor trainer Diego Simeone was het een heuglijke avond in Madrid. De 50-jarige Argentijn fungeerde voor de vijfhonderdste keer als coach bij een wedstrijd van Atlético (in alle competities). Hij keerde in 2011 als trainer terug bij de club waar hij als speler meerdere seizoenen (in twee periodes) voetbalde.
Atlético bleef aan kop, nu met 35 punten. Stadgenoot Real Madrid heeft 2 punten minder. De titelhouder heeft ook nog twee duels meer gespeeld.