Titelhoudster Osaka in derde ronde Australian Open uitgeschakeld

21 jan 2022, 12:01 Sport
titelhoudster osaka in derde ronde australian open uitgeschakeld
Titelhoudster Naomi Osaka is in de derde ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De als 13e geplaatste Japanse liet tegen de Amerikaanse Amanda Anisimova twee wedstrijdpunten onbenut en verloor met 4-6 6-3 7-6 (5).
De 20-jarige Anisimova, die in de eerste ronde tegen de Nederlandse Arianne Hartono nog aan uitschakeling ontsnapte, maakte het in de Margaret Court Arena op haar eerste matchpoint af met een ace. Bij 6-6 in de derde set wordt er een tiebreak tot de tien gespeeld.
"Ik ben sprakeloos en ik vind het geweldig om voor jullie te spelen. Soms kan ik tijdens het spelen mijn lach niet onderdrukken. Ik ben zó blij dat ik zo goed kon spelen", zei Anisimova, de nummer 60 van de wereld. Ze werkte bij een 5-4-achterstand in de derde set op eigen opslag twee matchpoints weg. Anisimova sloeg in totaal liefst 46 winners, waarvan 8 met haar return.
Anisimova is in de vierde ronde de tegenstandster van Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld en de favoriete voor de titel.
Maandag keek Anisimova, voormalig halvefinaliste op Roland Garros, in de eerste ronde tegen Hartono tegen een 6-2 4-2-achterstand aan. Ze wist het duel met de nummer 189 van de wereld toch nog met 2-6 6-4 6-3 te winnen. In aanloop naar de Australian Open won ze in Melbourne ook al een voorbereidingstoernooi.
Osaka (24) was vorig jaar in de finale de Amerikaanse Jennifer Brady met 6-4 6-3 de baas. Ze won het toernooi ook al in 2019.
Vorig seizoen beleefde Osaka een teleurstellend seizoen. Na ontstane ophef over haar persboycot op Roland Garros trok ze zich terug. Op de US Open bleef de viervoudig grandslamkampioene al in de derde ronde steken.