Titelhoudster Osaka verliest op US Open van 18-jarige Canadese

04 sep 2021, 5:16 Sport
titelhoudster osaka verliest op us open van 18 jarige canadese
Naomi Osaka is in de derde ronde van de US Open blijven steken. De Japanse titelhoudster in New York verloor met 5-7 7-6 (2) 6-4 van de 18-jarige Canadese Leylah Fernandez, de nummer 73 van de wereld. Osaka, die bij 6-5 in de tweede set voor de wedstrijd serveerde, is de eerste speelster uit de mondiale top 10 die wordt uitgeschakeld op het laatste grandslamtoernooi van het jaar.
De jonge Fernandez maakte het na 2 uur en 4 minuten af met een indrukwekkende lovegame. Osaka besloot het duel met een wilde afzwaaier met haar forehand.
"Ik wilde liever wat langer dan een uur op de baan staan en jullie nog een showtje geven", zei Fernandez na afloop. De tiener bereikte op een grand slam voor het eerst de vierde ronde, waarin ze het opneemt tegen een andere voormalig kampioene. Dan is de Duitse Angelique Kerber haar tegenstandster.
De 23-jarige Osaka, de nummer 3 van de wereld, won de US Open in 2018 en 2020. Ze heeft vier grandslamtitels op haar naam staan. De Japanse won begin dit jaar de Australian Open, maar is verder bezig aan een teleurstellend seizoen. Deze zomer werd ze ook op de Olympische Spelen in eigen land al in de derde ronde uitgeschakeld.
In de zomer zorgde Osaka voor de nodige ophef. Op Roland Garros verklaarde ze dat ze niet met de pers zou gaan praten omdat ze kampte met mentale problemen, waarna ze zich na het ontstane tumult besloot terug te trekken uit het toernooi. Aan Wimbledon deed ze niet mee.
Drie jaar geleden versloeg Osaka Serena Williams in de finale, vorig jaar was ze in de eindstrijd te sterk voor Viktoria Azarenka.