Titelverdedigster Sofia Kenin uitgeschakeld op Australian Open

11 feb 2021, 6:11 Sport
titelverdedigster sofia kenin uitgeschakeld op australian open
De Amerikaanse tennisster Sofia Kenin is al in de tweede ronde uitgeschakeld op de Australian Open. De als vierde geplaatste titelverdedigster in Melbourne verloor kansloos in twee sets van de 35-jarige Estse Kaia Kanepi: 3-6 2-6.
Kenin had vooral moeite met de harde service van de nummer 65 van de wereldranglijst, die de wedstrijd afsloot met haar tiende ace van de wedstrijd. Ze bereikte voor de derde keer in haar carrière de derde ronde in Melbourne.
De Amerikaanse nummer 4 van de wereld won vorig jaar de Australian Open door in de finale de Spaanse Garbiñe Muguruza in drie sets te verslaan. Het was haar eerste grandslamzege.
"Ik weet dat ik niet goed met de druk ben omgegaan. Ik bedoel, ik heb nog geen ervaring met het verdedigen van een grandslamtitel. Ik ben niet 100 procent, fysiek, mentaal en qua tennis niet. Niets voelt goed op dit moment", zei de emotionele Kenin tijdens de persconferentie. "Ik wist dat er emoties bij kwamen kijken en ik was dan ook erg nerveus. Het is zeker weten zwaar. De Australische tour heeft me zeker gegrepen."
Kenin noteerde 22 onnodige fouten. Ze had in de openingsronde al opvallend veel moeite met de Australische wildcardspeelster Maddison Inglis.
Ashleigh Barty, de Australische nummer 1 van de plaatsingslijst, bereikte wel de derde ronde. Tegen haar landgenote Daria Gavrilova ging ze goed van start en won vlot de eerste set met 6-1. In de tweede set maakte Barty veel onnodige fouten en liet ze het aankomen op een tiebreak. Die won ze uiteindelijk met 9-7.
De als zesde geplaatste Karolina Pliskova uit Tsjechië was met 7-5 6-2 de meerdere van de Amerikaanse Danielle Collins, die in 2019 verrassend de laatste vier haalde.