Trainer Chelsea: als we maar een bus en genoeg shirts hebben

11 mrt 2022, 8:10 Sport
trainer chelsea als we maar een bus en genoeg shirts hebben
Trainer Thomas Tuchel heeft geen idee waar het met Chelsea heen gaat nu eigenaar Roman Abramovitsj op een sanctielijst staat. De Britse overheid besloot donderdag, enkele uren voor de competitiewedstrijd van Chelsea tegen Norwich City, om alle tegoeden en bezittingen van de Russische zakenman te bevriezen. Die maatregelen raken ook Chelsea, dat onder meer de fanshop moest sluiten en voorlopig geen contracten mag afsluiten met spelers.
"Ik zag dit niet aankomen en ik heb ook geen idee wat ons morgen weer te wachten staat", zei Tuchel na de winst op Norwich City (1-3). "Dit is nu groot nieuws, maar ik weet niet hoeveel impact dit heeft op de toekomst. We hebben daar ook geen invloed op. Zolang we maar genoeg shirts hebben en een bus om de spelers naar uitwedstrijden te vervoeren, dan staan we op het veld en strijden we voor resultaten. Ik ben nog steeds blij hier bij Chelsea en ik ben blij dat ik trainer ben van deze ploeg."
Onder leiding van Tuchel, die begin vorig jaar werd aangesteld, won Chelsea de Champions League en het WK voor clubs. Miljardair Abramovitsj zei vorige week dat hij de club wil verkopen, omdat de Rus al voorzag dat de door zijn land ontkende oorlog in Oekraïne consequenties kan gaan hebben voor Chelsea. De Britse overheid kondigde donderdag sancties aan tegen Abramovitsj en zes andere oligarchen die nauwe banden zouden hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Voorlopig kan de Rus de Londense club daardoor niet verkopen.
Chelsea kreeg ook te maken met tal van restricties. De nummer 3 van de Premier League moest de fanshop sluiten omdat het geen merchandise meer mag verkopen. Het is ook niet meer toegestaan om tickets te verkopen voor thuiswedstrijden.
Hoofdsponsor Three besloot het sponsorcontract met Chelsea ter waarde van 40 miljoen pond (omgerekend bijna 48 miljoen euro) voorlopig op te schorten.