Triatlete Klamer wint in Abu Dhabi

02 mrt 2018, 14:09 Sport
triatlete klamer wint in abu dhabi
ANP
Triatlete Rachel Klamer is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Ze won in Abu Dhabi voor het eerst een wedstrijd uit de World Triatlon Series.
Klamer belandde tijdens het zwemmen in een kopgroep van zes en bleef na het fietsen uiteindelijk alleen over met Jessica Learmonth. Ze loste de Britse in de laatste kilometers van het lopen en kwam alleen over de finish.
De beste Nederlandse triatlete finishte na 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en vijf kilometer lopen in 1.00.43. Learmonth moest veertien seconden toegeven. De Australische Natalie van Coevorden werd derde op zeventien seconden van Klamer.
,,Ik ben zo blij, dit had ik absoluut niet verwacht'', aldus Klamer, de eerste Nederlandse die een zege boekt in de wedstrijdenserie die sinds 2009 bestaat. ,,Ik moet bekennen dat ik me een beetje onzeker voelde op de fiets. Ik heb de afgelopen tijd vooral op rechte wegen getraind, dus ik maakte me zorgen over de bochten. Toen er ook nog eens veel atletes vielen, besloot ik om het rustig aan te doen in de bochten. Ik ben blij dat ik niet ben gevallen.''
De atlete uit het Overijsselse dorpje Beuningen wist dat ze het verschil met hardlopen kon maken. ,,Ik heb goed op mijn ademhaling gelet, want in het begin van het seizoen heb ik nog wel eens last van steken in mijn zij. Ik bleef bewust in de eerste ronde achterin het groepje, maar in de laatste ronde besloot ik het er op te wagen.''
Kirsten Nuyes was op plaats 28 de op een na beste Nederlandse. Maya Kingma finishte als nummer 32. Bij de mannen ging de winst naar de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman. Marco van der Stel, de enige Nederlandse man in Abu Dhabi, moest met de dertigste plek genoegen nemen.