Tsitsipas laat Sinner in drie sets kansloos op Australian Open

26 jan 2022, 8:57 Sport
tsitsipas laat sinner in drie sets kansloos op australian open
De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft zich ten koste van Jannik Sinner geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De nummer 4 van de plaatsingslijst liet de Italiaan met 6-3 6-4 6-2 kansloos.
De 23-jarige Tsitsipas gunde de nummer 10 van de wereld geen enkel breakpoint, benutte zelf alle vier zijn breakpoints en sloeg 30 winners. Al na 2 uur en 6 minuten verzilverde hij zijn eerste wedstrijdpunt na een misser van Sinner (20), die een backhand buiten de lijnen sloeg.
"Ik heb me geconcentreerd op mijn beste slagen. Ik serveerde goed en kwam veel naar het net en dat heeft gewerkt", zei Tsitsipas, die eind vorig jaar nog een elleboogoperatie onderging. "Mijn dokter kijkt mee en hij dacht dat ik de Australian Open niet zou halen. Maar ik heb zijn ongelijk bewezen."
Tsitsipas neemt het bij de laatste vier op tegen de winnaar van het duel tussen de Rus Daniil Medvedev en Félix Auger-Aliassime uit Canada. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Spanjaard Rafael Nadal en Matteo Berrettini uit Italië.
Tsitsipas heeft nog nooit een grand slam gewonnen. Vorig jaar haalde hij wel de finale op Roland Garros.