Tsjechië en VS in finale Fed Cup

22 apr 2018, 14:54 Sport
tsjechie in finale fed cup
ANP
De finale van het tennistoernooi om de Fed Cup in november gaat tussen titelhouder Verenigde Staten en Tsjechië. Het Amerikaanse vrouwenteam kwam in en tegen Frankrijk op een beslissende voorsprong van 3-1. Tsjechië versloeg Duitsland in Stuttgart met 4-1.
Het duel tussen Frankrijk en Verenigde Staten in Aix-en-Provence was na de eerste dag nog in evenwicht: 1-1. Dankzij een zege van Sloane Stephens op Kristina Mladenovic (6-2 6-0) kwam de Amerikaanse ploeg op een voorsprong van 2-1. Madison Keys maakte daarna het karwei af tegen Pauline Parmentier: 7-6 (4) 6-4. Coco Vandeweghe leed in de Amerikaanse ploeg de enige nederlaag in het enkelspel, zaterdag tegen Mladenovic: 1-6 6-3 6-2.
Petra Kvitova zorgde zondag namens Tsjechië tegen Angelique Kerber voor de beslissende zege: 6-2 6-2. In het afsluitende dubbelspel, zonder verdere belangen, gaf de thuisploeg na de eerste set (5-7) op wegens een blessure bij Julia Görges.
Duitsland kwam zaterdag voor eigen publiek op een achterstand van 0-2. Een dag later bracht Julia Görges in haar duel met Karolina Pliskova nog wel even de spanning terug: 6-4 6-2. Kerber was daarna echter niet opgewassen tegen Kvitova, die op zaterdag ook al te sterk was voor Görges (6-3 6-2).
Tsjechië won de Fed Cup in de afgelopen zeven jaar liefst vijf keer. Vorig jaar werden de Tsjechische tennissters in de halve finales verslagen door de Verenigde Staten, dat vervolgens ook de titel pakte.