Tsoerenko winnares bij WTA-toernooi Acapulco

04 mrt 2018, 4:00 Sport
tsoerenko winnares bij wta toernooi acapulco
ANP
Lesia Tsoerenko, de nummer 40 van de wereld, heeft het WTA-toernooi in het Mexicaanse Acapulco gewonnen. De Oekraïense tennisster, als zevende geplaatst won met grote moeite in een 2,5 uur durende partij van de ongeplaatste Zwitserse Stefanie Vögele in drie sets: 5-7 7-6 en 6-2.
Het was voor de Zwitserse nummer 183 van de wereld de eerste keer dat ze in de finale van een WTA-toernooi stond. Acht keer eerder in haar carrière strandde ze in de halve finale. Ze leek in de tweede set op weg naar de overwinning, maar bij een stand van 4-2 begon ze verkrampt te spelen.
De Oekraïense moest in de eerste set een medische behandeling ondergaan, ze leek last te hebben van de warmte en moeite te hebben met haar ademhaling, maar kon na behandeling verder spelen. Ook de Zwitserse was niet geheel fit. Ze moest zich na het verlies in de tiebreak laten behandelen.
Ook de mannen spelen deze week in Acapulco. Later op zondag spelen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Argentijn Juan-Martin Del Potro de finale.