TT Circuit feliciteert Zandvoort met Formule 1

14 mei 2019, 14:46 Sport
tt circuit feliciteert zandvoort met formule 1
De organisatie van het TT Circuit van Assen heeft Zandvoort gefeliciteerd met de terugkeer van de Formule 1 na 35 jaar. Het circuit in Drenthe was ook in de race voor het organiseren van een F1-race, maar het Formula One Management (FOM) koos voor het circuit in de Noord-Hollandse duinen.
"Ten eerste een felicitatie aan Max Verstappen dat hij de Formule 1 terug in Nederland heeft gekregen en ten tweede een felicitatie aan Zandvoort", reageerde Jos Vaessen, de voorzitter van de stichting die werkte aan het binnenhalen van de Grand Prix in Assen. "Natuurlijk is er bij ons teleurstelling, maar het feit dat de Formule 1 naar Nederland komt, is het belangrijkste."
Het TT Circuit en de stichting hadden steeds gezegd dat Assen klaar was om de Formule 1 te ontvangen, mocht Zandvoort het niet rond krijgen. "Half april kregen wij van de Formule 1 te horen dat zij goede hoop hadden op een akkoord met Zandvoort", zei Vaessen. "De beslissing ligt bij het FOM. Dat moet je accepteren."
Volgens Vaessen heeft het historische beeld een grote rol gespeeld bij de keuze voor Zandvoort. Van 1952 tot en met 1985 vond er een Formule 1-race plaats op het circuit in de duinen. Naast die "keuze op basis van emotie" heeft de nabijheid van Amsterdam een rol gespeeld. "De FOM heeft een voorkeur voor races in de buurt van grote hoofdsteden."
Op het circuit van Assen zal volgens Vaessen de TT altijd belangrijker zijn, zelfs als de Formule 1 er wel zou neerstrijken. "Dat zijn de mensen van de Formule 1 ook niet gewend", zegt Vaessen. "Wij zullen ons met aanpassingen aan het circuit en draaiboeken echter verder voorbereiden, zodat als in de toekomst de kans op Formule 1 in Assen ontstaat, wij er klaar voor zijn."