Turnbond KNGU beraadt zich op uitspraak in zaak Wevers

02 mei 2022, 17:14 Sport
turnbond kngu beraadt zich op uitspraak in zaak wevers
Gymnastiekunie KNGU meldt in een korte reactie dat ze "kennis heeft genomen van de uitspraak van de tuchtcommissie van het ISR in de zaak Vincent Wevers". De turncoach werd maandag door het Instituut voor Sportrechtspraak (ISR) vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag. De uitspraak werd geanonimiseerd gepubliceerd op de website van het ISR.
"Wij zullen deze nader moeten bestuderen, maar los van de juridische duiding realiseren wij ons dat de impact voor alle betrokkenen, zeker ook voor de melders die naar voren zijn getreden, groot is. De KNGU zal zich intern verder beraden op deze uitspraak van de tuchtcommissie."
Wevers behoorde tot de coaches naar wie bij het ISR een onderzoek naar ongewenst en grensoverschrijdend gedrag liep. Dat onderzoek werd in de zomer van 2020 geopend toen na een bekentenis van coach Gerrit Beltman diverse verklaringen van oud-turnsters naar buiten kwamen.
Wevers verscheen om "medische redenen" zelf niet bij de zitting die op 21 maart plaatsvond in Nieuwegein en zei eerder geen commentaar te willen geven zolang de zaak bij het ISR loopt.
De turncoach werd vanwege de lopende zaak door gymnastiekbond KNGU buiten de begeleidingsstaf op de Olympische Spelen van Tokio gehouden. Ook werd zijn dienstverband bij de bond beëindigd.