Tweede nederlaag basketballers LA Lakers in NBA

29 dec 2020, 7:17 Sport
tweede nederlaag basketballers la lakers in nba
ANP
De basketballers van Los Angeles Lakers hebben hun tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren in de NBA. De ploeg rond superster LeBron James moest het met 115-107 afleggen tegen Portland Trail Blazers. De Lakers, kampioen van de NBA, verloren ook al de openingswedstrijd tegen stadgenoot LA Clippers. De club uit LA herstelde zich daarvan met twee overwinningen.
Damian Lillard was met 31 punten de topscorer bij de Trail Blazers, die vorig seizoen in de eerste ronde van de play-offs met 4-1 verloren van de Lakers. Bij de thuisclub uit LA maakte James 29 punten, Dennis Schröder kwam tot 24 punten.
Houston Rockets beleeft een tegenvallende start van het seizoen. De Rockets verloren ondanks 34 punten van James Harden ook van Denver Nuggets (124-111). Nikola Jokic tekende bij de Nuggets voor een zogeheten triple-double: 19 punten, 18 assists en 12 rebounds. Houston Rockets kreeg kort voor kerst te maken met een aantal coronabesmettingen in de selectie, waardoor de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder niet kon doorgaan. De ploeg van Harden verloor zaterdag na een dubbele verlenging van de Trail Blazers (128-126).