Tweede tijd Verstappen, motorpech Ricciardo

24 aug 2018, 12:49 Sport
tweede tijd verstappen motorpech ricciardo
Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training van de GP van België de tweede tijd genoteerd. Alleen de Duitser Sebastian Vettel van Ferrari was sneller.
Vettel klokte een tijd van 1.44,358 en Verstappen zat daar 0,151 achter. Verstappen en Vettel noteerden hun beste tijd op softbanden. Er werd regen voorspeld voor vrijdag, maar volgens Verstappen miezerde het slechts. Verstappen reed in totaal twintig rondes, één meer dan Vettel.
Lewis Hamilton reed de derde tijd: 1.44,676. Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo had last van motorproblemen en verscheen slechts een paar minuten op de baan. De Australiër, die slechts één ronde kon rijden, noteerde op supersoftbanden de zesde tijd: 1.45,558.
Vorig jaar ging verstappen op Spa als tweede van start, maar na een paar rondes werd hij geplaagd door een haperende motor.
Valtteri Bottas, die vijfde werd tijdens de eerste vrije training, begint komend weekeinde vanuit de achterhoede. Zijn werkgever Mercedes bevestigde dat de Fin van motorblok is gewisseld.