Twijfel slaat toe bij haperende Kramer

15 nov 2019, 19:56 Sport
twijfel slaat toe bij haperende kramer
ANP
Na zijn historisch lage klassering op de 5000 meter tijdens de wereldbeker in Minsk, dertiende in 6.28,53, sprak de Friese schaatsgrootmeester Sven Kramer flinke twijfels uit over zijn nabije toekomst. "Als het zo gaat als nu, liever niet natuurlijk", antwoordde de 33-jarige Fries op de NOS-vraag of hij over een week nog wil deelnemen aan het tweede wereldbekerweekeinde in Polen.
"Ik wil er echter ook niet voor weglopen", doelde hij op zijn aanhoudende fysieke problemen. "Ik wil er beter van worden. Het is alleen de vraag of je hier beter van wordt. Ik wil niet op deze manier in de rondte rijden. Daar heb ik het nu oprecht moeilijk mee. Dat past niet bij mij."
Kramer werd op 12 oktober in Inzell op zijn fiets aangereden door een auto. Daar hield hij een knieblessure aan over. Begin deze maand leek hij bij de Nederlandse kwalificatie in Thialf alweer aardig in vorm te komen. Van het enthousiasme dat hij in Heerenveen uitstraalde, is in Minsk echter weinig meer over. Nu is zijn kwetsbare rug weer het grote obstakel, aldus Kramer.