Utah Jazz op drempel van play-offs

28 mrt 2019, 7:35 Sport
utah jazz op drempel van play offs
ANP
De basketballers van Utah Jazz hebben een ticket voor de play-offs in de NBA bijna binnen. De ploeg uit Salt Lake City boekte voor eigen publiek tegen Los Angeles Lakers de 45e zege van het seizoen: 115-100. Utah Jazz, dat dertig wedstrijden verloor, kan daardoor een plek in de play-offs bijna niet meer ontgaan. Dat geldt in het westen ook voor Oklahoma City Thunder (44-31) en San Antonio Spurs (43-32).
Rudy Gobert was de meest opvallende speler bij de Jazz met 22 punten en 11 rebounds. Bij de Lakers, die een teleurstellend seizoen beleven en al zijn uitgeschakeld voor de play-offs, kreeg superster LeBron James rust.
Titelverdediger Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Philadelphia 76ers, Indiana Pacers, Boston Celtics, Denver Nuggets, Portland Trail Blazers, Houston Rockets en LA Clippers zijn al zeker van deelname aan de play-offs. De resterende zes tickets (drie in het oosten en drie in het westen) worden in de laatste twee weken van het reguliere seizoen verdeeld.