Van de Zandschulp en Griekspoor starten tennisseizoen met winst

04 jan 2022, 7:35 Sport
van de zandschulp begint tennisseizoen met overwinning
ANP
De Nederlandse tennissers Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben een overtuigende start gemaakt in 2022. Beiden wonnen binnen 1,5 uur hun eerste partij van het jaar, op het ATP-toernooi van Melbourne. Van de Zandschulp versloeg de Fransman Adrian Mannarino met 6-4 6-3, Griekspoor klopte de Duitser Dominik Köpfer met 6-3 6-4 en boekte zo zijn 27e overwinning op rij.
Van de Zandschulp, de nummer 57 van de wereld, maakte het op zijn eerste matchpoint af op de service van Mannarino. De 33-jarige Fransman is de nummer 71 van de mondiale ranglijst. Van de Zandschulp wist Mannarino in de eerste set een keer te breken en dat deed hij aan het begin van de tweede set nogmaals. Op eigen service kwam de Nederlander amper in de problemen.
Van de Zandschulp (26) neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald, de nummer 55 van de wereld die Peter Gojowczyk uit Duitsland in twee sets versloeg: 6-0 6-3.
Griekspoor (25) werd in de eerste game direct gebroken, maar herpakte zich al snel met twee breaks op de service van Köpfer. Een vroege break in de tweede set leverde hem de overwinning op. Griekspoor, 65e op de mondiale ranking, treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Australiër Alexei Popyrin en Stefano Travaglia uit Italië. Bij winst wacht hem mogelijk een duel met de als eerste geplaatste Spanjaard Rafael Nadal in de derde ronde.
Van de Zandschulp en Griekspoor drongen afgelopen jaar door tot de mondiale top 100. Ze zijn daardoor beiden zeker van deelname aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat op 17 januari begint.
Griekspoor is sinds zijn nederlaag begin september op de US Open tegen Novak Djokovic ongeslagen. Hij won daarna vijf challengertoernooien op rij.