Van de Zandschulp in eerste ronde uitgeschakeld in Hamburg

18 jul 2022, 12:45 Sport
van de zandschulp in eerste ronde uitgeschakeld in hamburg
Botic van de Zandschulp is op het graveltoernooi van Hamburg in de eerste ronde uitgeschakeld. De beste tennisser van Nederland verloor met 6-4 6-4 van de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, de nummer 35 van de wereld.
Davidovich Fokina maakte het na anderhalf uur af op zijn tweede wedstrijdpunt, na een misser van Van de Zandschulp. De Nederlander maakte meer onnodige fouten dan gebruikelijk en maakte een ontevreden indruk. In de laatste game werkte hij met een fraaie backhandpassing nog een wedstrijdpunt weg, maar hij wist niet terug te komen tot 5-5.
Van de Zandschulp sloeg op het centercourt van Am Rothenbaum liefst zes dubbele fouten en werd zes keer gebroken. Davidovich Fokina stond in het rommelige duel vier keer zijn servicegame af.
Voor de 26-jarige Van de Zandschulp, de mondiale nummer 25, was het zijn eerste gravelwedstrijd sinds eind mei. Hij verloor toen op Roland Garros van Rafael Nadal.
Van de Zandschulp, die in de tweede set werd behandeld aan zijn rechteronderbeen, was als vijfde geplaatst op het toernooi in Duitsland. Tallon Griekspoor komt er ook nog in actie. Hij treft de Deen Holger Rune in de openingsronde. Griekspoor won vorige week het Dutch Open, een challengertoernooi in Amersfoort.
De Spanjaard Carlos Alcaraz is als eerste geplaatst in Hamburg.