Van de Zandschulp loopt achtste finales Indian Wells mis

15 mrt 2022, 21:09 Sport
van de zandschulp loopt achtste finales indian wells mis
Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de achtste finales te halen van het masterstoernooi van Indian Wells. De 26-jarige Nederlandse tennisser moest dinsdag zijn meerdere erkennen in de Serviër Miomir Kecmanovic: 7-6 (3) 7-5. De partij duurde 1 uur en 47 minuten.
Van de Zandschulp, de nummer 47 van de wereld, had in de tweede ronde nog voor een verrassing gezorgd. Hij versloeg daarin de Canadese nummer 9 van de wereld, Felix Auger-Aliassime.
Tegen Kecmanovic, de mondiale nummer 61, ging het in de eerste set gelijk op. Beide tennissers wonnen hun eigen opslagbeurten, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Kecmanovic leek met een vroege break in de tweede set op weg naar de zege, maar Van de Zandschulp kwam bij 4-4 langszij. Kecmanovic plaatste bij 5-5 de beslissende break en maakte het daarna op eigen opslag af.
In de achtste finales speelt de Serviër tegen Matteo Berrettini. De Italiaanse nummer 6 van de wereld versloeg in de derde ronde de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris: 6-4 7-5. Het is de eerste keer dat de 25-jarige Berrettini in Indian Wells bij de laatste zestien spelers zit. Het is zijn vierde deelname.
Bij het vrouwentoernooi bereikte Simona Halep de kwartfinales door in de achtste finales te winnen van haar landgenote Sorana Cirstea (6-1 6-4). Halep treft nu de Kroatische Petra Martic.