Van de Zandschulp moeizaam door op tennistoernooi Monte Carlo

10 apr 2023, 14:01 Sport
van de zandschulp moeizaam door op tennistoernooi monte carlo
Tennisser Botic van de Zandschulp heeft bij het masterstoernooi van Monte Carlo de tweede ronde bereikt. De Veenendaler versloeg na een moeizaam begin de Hongaarse qualifier Marton Fucsovics in drie sets: 3-6 7-6 (2) 6-1. In de tweede ronde is de Noor Casper Ruud, de nummer 5 van de wereld van wie hij in Miami verrassend won, de volgende tegenstander.
Vorige week in Marrakech was Van de Zandschulp na een bye in de eerste ronde meteen klaar. Hij verloor toen verrassend van de Australiër Christopher O'Connell. Ook nu dreigde een vergelijkbaar scenario nadat de nummer 31 van de wereld de eerste set kansloos verloor. Van de Zandschulp gaf meteen zijn eerste opslaggame weg, brak nog wel terug naar 2-2 maar won daarna nog slechts één servicegame.
In de tweede set gaf hij meteen weer zijn opslaggame uit handen, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Bij een 6-5-achterstand redde Van de Zandschulp op zijn eigen service twee matchpoints tegen, om via de tiebreak de set toch naar zich toe te trekken.
In de derde set was er de break in de vierde game voor Van de Zandschulp: 3-1. Daarna ging het hard en na 2 uur en 37 minuten was de winst voor de Nederlander die met Ruud een tegenstander treft die zondag in Estoril zijn eerste toernooizege van het jaar boekte.