Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

22 okt , 15:35 Sport
anp221024187 1
ANP
BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.
Beide spelers poetsten in de eerste set een breakpoint weg, voordat Boeblik op 3-4 alsnog toesloeg. De mondiale nummer 32 benutte in de volgende game zijn derde setpoint. Van de Zandschulp trok de stand weer gelijk in de tweede set. Hij kwam met een love game op 5-4 en brak vervolgens de service van Boeblik, waarna de gefrustreerde Kazach zijn racket kapotsloeg.
Van de Zandschulp trok de goede lijn door aan het begin van de derde set. Hij liep uit naar een 3-0-voorsprong, waarna Boeblik zich liet behandelen aan zijn bovenbeen. In de volgende game brak Van de Zandschulp op love de opslag van Boeblik. De Kazach besloot vervolgens de partij te beëindigen.
Van de Zandschulp, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi, speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Argentijn Francisco Cerúndolo en de Griek Stefanos Tsitsipas.