Van der Breggen verslaat Van Dijk en pakt titel EK tijdrijden

24 aug 2020, 15:51 Sport
van der breggen verslaat van dijk en pakt titel ek tijdrijden
Wielrenster Anna van der Breggen heeft in Plouay de Europese titel tijdrijden veroverd. De kersverse Nederlands kampioene op de weg versloeg landgenote Ellen van Dijk en de Zwitserse Marlen Reusser.
Van der Breggen legde de 25,6 kilometer in en rond Plouay af in 34.03. Daarmee was ze een halve minuut sneller dan Van Dijk. De Zwitserse deed bijna een minuut langer over de tijdrit.
Van der Breggen veroverde zaterdag na een solo de Nederlandse titel op de weg op de VAM-berg. Die titel had de regerend olympisch kampioene en voormalig wereldkampioene nog niet. Hetzelfde geldt voor de Europese tijdrittitel. De voorgaande vier edities werden allemaal gewonnen door Van Dijk.
"Ik had me hier al lang op gericht en heb er ook tijdens de coronaperiode heel veel werk aan besteed", zei Van der Breggen. "Het voelt heel goed dat het zich uitbetaalt."
De 30-jarige wielrenster van Boels Dolmans gaf aan dat het parcours rond Plouay haar goed ligt. "Met deze golvende heuvels in deze regio moet je goed schakelen om de snelheid mee te kunnen nemen in de klimmetjes. Daar houd ik wel van en ik wist dat ik een goede kans had om hier te winnen."