Van der Breggen wint Waalse Pijl opnieuw

18 apr 2018, 14:08 Sport
van der breggen wint waalse pijl opnieuw
Anna van der Breggen heeft opnieuw de Waalse Pijl gewonnen, een koers die meetelt voor de WorldTour bij de vrouwen. Het was voor de Nederlandse wielrenster van Boels-Dolmans haar vierde overwinning op rij in deze wedstrijd. Van der Breggen schreef eerder dit jaar ook al Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen op haar naam.
Van der Breggen hoefde tot aan de slotklim alleen te volgen. In de kopgroep had ze haar sterke ploeggenote Megan Guarnier, die samen met de Française Pauline Ferrand-Prevot, de Australische Amanda Spratt en de Nederlandse Janneke Ensing voorop reed.
Aan de voet van de Muur van Hoei, de door haar geliefde klim, zag Van der Breggen de koploopsters terug en kon het duel om de winst beginnen. De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman was de taaiste tegenstandster van de jarige Van der Breggen. Op haar 28e verjaardag pakte ze opnieuw de zege, voor Moolman en Guarnier.
Annemiek van Vleuten eindigde net naast het podium als vierde. Sabrina Stultiens werd zevende. Van der Breggen nam door de zege de leiding in het WorldTourklassement weer over van haar ploeggenote Chantal Blaak, zondag de winnares van de Amstel Gold Race. Amy Pieters, eveneens van het toonaangevende Boels-Dolmans, staat derde.